Utskriftsvennlig versjon

Vellykket gradering våren 2019


Publisert: 13.06.2019
Det er den tiden på året igjen: det er nettopp utdelt nye belter i Ås karateklubb. 30 stolte, svette og slitne karateutøvere har bestått gradering og fått sine nye belter.

I år var det 30 stykker som bestod gradering onsdag den 12. juni i Ås karateklubb. Karate er et japansk selvforsvarssystem basert på bruken av hender, føtter og albuer som våpen. Ås karateklubb er en av landets eldste klubber, med over 40 års historie i lokalmiljøet. Tusenvis av barn, unge og voksne har vært medlemmer og hver vår graderes det til nye belter.

Det store høydepunktet gjenstår
– Gradering er karateverdenens ekvivalent til eksamen. For hver ny grad er det et satt pensum som må bestås for at man skal få det nye beltet. For lavere graderte gjøres dette gruppevis, man går altså ikke alene, forklarer sjefsinstruktør Thomas Smestad.
Terminen er imidlertid ikke helt over for klubben enda.
– Vi har noen elever som skal gå opp til sort belte i Tønsberg om et par uker. Det er en stor begivenhet for oss karatefolk, så vi gleder oss veldig, smiler han.  Fornøyd sjef
I tillegg til de ordinære graderingene var det en håndfull som fikk et ekstra belte denne gangen.
– Det er noen dedikerte som har trent ekstra mye denne våren, og det synes på det de presterer.
– Det er hyggelig å kunne premiere særlig god innsats, sier Smestad.

Potensiell karateutøver?
For de som synes at det virker artig, anbefaler han å ta en prøvetime til høsten.
– Dette er trening for begge kjønn i alle aldersgrupper, og fantastisk bra for kroppsbeherskelse og koordinasjon. I tillegg vektlegger vi det mentale aspektet i form av disiplin, selvtillit og respekt for en selv og hverandre.
– Vi ønsker nye og gamle elever hjertelig velkommen i slutten av august.  

Fra venstre: Adele Venøy, Vetle Toftner, Johan Frank Jonsgar og Joaquin Lozano.